Domaine Pascal Treichler

Domaine Pascal Treichler -  Kein Schwefelzusatz auf allen Weinen

Demeter, L'agriculture bio-dynamique Visiter leur site
Vin issu d'une agriculture biologique Visiter leur site
Ecocert Visiter leur site
Biodyvin Visiter leur site
Fnivab Visiter leur site
Nature et progrès Visiter leur site
Les vins S.A.I.N.S Visiter leur site
Association des vins naturels Visiter leur site
La Renaissance des Appellations Visiter leur site

Alle Weine wurden ohne Schwefelzusatz hergestellt
Die meisten Weine sind ohne Schwefelzusatz

Pascal Treichler    

Badische Bergstraße - 69221 Dossenheim

+4915155408453

+4915155408453

https://pascaltreichler.com/

Kontakt zum Weingut aufnehmen



Das Weingut

On the slopes north of Heidelberg in Badische Bergstraße, Germany, lies the Domain Pascal Treichler. Founded in 2021 during my winemaking apprenticeship, the domaine encompasses 1.5 hectares of vineyards and orchards, embodying a commitment to sustainable practices and terroir-driven wines.
Prior to venturing into winemaking, my journey traversed the realms of beer brewing and cider making. However, it was a revelatory encounter with natural wine that sparked my fervor for winemaking. Eschewing the conventions of industrial wine production, I was drawn to the purity and authenticity of natural wines, a sentiment that now permeates my craft.

Der Weinberg

The domaine boasts a diverse array of grape varieties, including Riesling, Pinot Noir, Sylvaner, Blauer Elbling, and Souvignier Gris, each carefully selected to showcase the region’s terroir. With soils ranging from volcanic to limestone, I embrace a hands-on approach in the vineyard, eschewing machinery in favor of manual labor and employing organic practices to nurture vine vitality and combat disease.

Der Keller

In the cellar, my philosophy remains unwaveringly natural, eschewing additives and filtration in favor of minimal intervention winemaking. Each bottle embodies the essence of its terroir, a testament to my dedication to preserving the integrity of the craft.

Die Weine

All wines are 0/0. I try to focus as much as possible on terroir. That's why I use old techniques, in the vineyard as well as in the cellar. 

Informationen vom Weingut gegeben


…Chargement des boutiques où acheter les vins de "Domaine Pascal Treichler" …


Karte anzeige/ verbergen

Arbeitsweise (2024)

Im Weinberg Im Keller
Traubenkauf Non Verwendung von Hilfsmitteln oder Zusatzstoffen ausser SO2 Non
Gesamte Rebfläche 1,5 hectares Filtration Non
Durchschnittlicher Ertrag 35 hl/ha Klärung Non
Handlese Oui Flashpasteurisierung, Umkehrosmose, andere technische Manipulation Non
Verwendung von synthetischen Mitteln Non Durchschnittliche zugefügte Schwefelmenge 0
Anbauart Biodynamique Anzahl verschiedener Weine nach Jahrgang 5
Label Non Weine ohne zugesetzten Schwefel 5

Der Winzer hat diese Angaben gemacht und bestätigt deren Richtigkeit 17-10-2024

…Chargement des vidéos …


…Chargement des salons …