Remedio Società Agricola

Remedio Società Agricola - Emilia Romagna

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Alle Weine wurden ohne Schwefelzusatz hergestellt
Die meisten Weine sind ohne Schwefelzusatz

Michael Carraro     Alessandro Stefani

Via San Silvestro 7, 40043 Marzabotto - Bologna

+39 3892093418

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Das Weingut

We are a small company started in 2021 between 2 friends whom lived in London and worked for 7 years in Natural wine bars. We met again in Italy and we decided to make wine, first as a hobby then as second job. From start we decided to make low intervention wines and work organically in the vineyard. We found a small plot of Pignoletto and Lambrusco and a cellar to where to start our adventure whil continuing to work in hospitality 

Der Weinberg

We are running a 0.5ha of a mix of 25-35 years old vines of Lambrusco and Pignoletto. 
Minimal intervention in the vineyard. Minimal usage of copper and sulphur with the addition of wine lees and sunflower oil. 
Hand harvest. 

Der Keller

We de-stem by hand. Hand press grapes. 
Fermantions are spontaneous with indigenous yeast. 
Very little pump over when needed. 
Minimal use of SO2 

Die Weine

3 cuvées made in 2022
Bianco: blend of Pignoletto, Trebbiano, Albana e Montuni. 7 days Semi Carbonic maceration of layers of whole bunches and de-stemmed grapes. 9 months of stainless steel tank on the lees.
Rosato: Direct press of Trebbiano and Sangiovese. 3 months aged in barriques and 11 months in fiberglass.
Rosso: blend of 10days semi-carbonic maceration Barbera and de-stemmed Sangiovese. 10 months in fiberglass.
2022 was a tough vintage (2023 also) for hale storm before harvest as we lost 80% so we had to buy grapes from organic vignerons in the 
area.

Informationen vom Weingut gegeben


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Arbeitsweise (2023)

Im Weinberg Im Keller
Traubenkauf Oui, 70% Verwendung von Hilfsmitteln oder Zusatzstoffen ausser SO2 Non
Gesamte Rebfläche 0.8 hectares Filtration Non
Durchschnittlicher Ertrag 35 hl/ha Klärung Non
Handlese Oui Flashpasteurisierung, Umkehrosmose, andere technische Manipulation Non
Verwendung von synthetischen Mitteln Non Durchschnittliche zugefügte Schwefelmenge 10
Anbauart Biologico Anzahl verschiedener Weine nach Jahrgang 3-4
Label En conversion Weine ohne zugesetzten Schwefel 1

Der Winzer hat diese Angaben gemacht und bestätigt deren Richtigkeit 27-11-2023

Weinanalysen

Wein Wein Jahrgang Gesamt Schwefelgehalt mg/L Quelle
Bianco Blanc 2022 8 Analyses
Rosato Rose 2022 10 Analyses
Rosso Rouge 2022 3 Analyses

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